Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie – uw website hoger in de zoekmachines.

Door de enorme groei van het internetgebruik, de enorme toename van het aan zoekopdrachten in zoekmachines en het gebruik van smartphones met internetverbinding, is uw positie in de zoekmachine, en dus zoekmachine optimalisatie een  essentieel onderdeel van uw succes.

Zoekmachine optimalisatie – Website optimalisatie

Content

De basis van zoekmachine optimalisatie begint met website optimalisatie. Als de basis van uw website goed is, kunt u beginnen met externe zoekmachine optimalisatie. We komen daar verderop in dit artikel op terug. Allereerst is het van belang dat u goede content op uw website hebt. Oftewel, goede webteksten. Deze moeten de lezer zo veel mogelijk informatie geven in begrijpelijke taal.

Structuur

De structuur van uw website is ook essentieel voor de zoekmachine optimalisatie van uw website. Zowel de lezer als de zoekmachine moeten goed kunnen begrijpen waar uw website over gaat. In de basis kunnen we stellen dat het volgende dingen belangrijk zijn:

  • Duidelijke URL bijvoorbeeld: www.iets.nl/zoekmachine-optimalistatie/ in plaats van iets.nl/p12.s/
  • Duidelijke en omschrijvende titel (title).
  • Pakkende omschrijving (description).
  • Goed gebruik van header tags (h1 tm h5)
  • Juiste benaming van afbeelding

 

Zoekmachine optimalisatie – Buiten uw website

Links naar uw website

Een van de belangrijkste dingen voor een betere positie van uw website in een zoekmachine is links van andere websites naar uw website. Dit noemen we ook wel backlinks. Het actief verkrijgen van backlinks noemen we linkbuilden. Belangrijk is dat deze links van gerelateerde websites af komen. Eigenlijk is het zo, dat als u goede content schrijft, u met verloop vanzelf links naar uw website krijgt.

Social Media

Social Media inzetten is ook belangrijk. Hoe meer mensen uw artikel delen, hoe meer waarde de zoekmachines aan uw artikel hechten. Immer, hoe vaak informatie wordt gedeeld, is een belangrijke indicator van de kwaliteit van de informatie.

U ziet, er komt veel kijken bij zoekmachine optimalisatie. Hebt u vragen of hulp nodig? Neem dan gewoon eens contact met ons op!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Zoekmachine optimalisatie, 9.0 out of 10 based on 1 rating