Webteksten

Webteksten.

Als tekstschrijver stoor ik mij dagelijks aan het gros van de teksten op internet. Ben ik een taalpurist? Nee. Ben ik een spellinggoeroe? Nee. Ben ik goed in taal? Al helemaal niet: Ik had een 5 voor Nederlands op de middelbare school. Waar stoor ik mij dan aan?

Ik stoor mij aan het feit dat de meeste webteksten zijn gemaakt door de webdesigner. Hoe beter de website hoe slechter de webteksten is mijn ervaring. Op zich ook wel logisch..een webdesigner communiceert doorgaans liever met zijn pc dan dat hij communiceert met zijn menselijke omgeving. Het is voor een webdesigner vaak moeilijk om een boeiend verhaal neer te zetten.

Tuurlijk, laat mij maar lullen kletsen…maar het is toch echt de tekst die mij moet overhalen iets wel of niet te kopen, wel of geen contact op te nemen of een goed beeld van een bedrijf te krijgen. Ja mensen, webteksten schrijven is een specialisme, net als webdesign trouwens. Toch vreemd dat bedrijven voor een goede webdesigner advocaten uurloon betalen en een tekstschrijver vaak voor minder dan een 5 cent per woord moet werken.

Ik hoor u denken..5 cent per woord is best veel voor iemand die niet goed in taal is, geen spellinggoeroe is en een 5 voor Nederlands had. Fout! Als ik iets kan dan is het lekker lullen kletsen, een boodschap overbrengen en toevallig schrijf ik net zo lekker als ik lul klets!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)