Steve Jobs is Dood

Met overlijden van Steve Jobs heeft de wereld een icoon, visionair maar vooral presentator minder.

Vannacht rond half 2 kwam het nieuws naar buiten dat Steve Jobs was overleden. Steve Jobs is 56 jaar geworden. Steve Jobs was de CEO van Apple.

Steve Jobs is Dood – De redder  van Apple

Steve Jobs de man in zijn spijkerbroek, coltrui en sportschoenen en tevens de Redder van Apple! In eerste instantie de oprichter van Apple computers en later in 1985 ontslagen door Macintosh. Vervolgens weer teruggehaald in 1997 toen het bedrijf zo goed als failliet was. Toen Steve Jobs weer aan het roer kwam van zijn oude onderneming, besefte hij dat het goed mis was met de marketingstrategie van zijn onderneming. Ook de producten waren volgens hem niet op orde. De eerste twee jaar heeft hij de productie nagenoeg stilgelegd en alleen maar aan het imago van Apple gewerkt. Zonder ook maar een product op de markt te brengen.

Steve Jobs is Dood – De Ipod

De grote comeback  van Apple werd veroorzaakt door de introductie van de Ipod. En hiermee was de eerste stap in de redding van Apple gezet. Sinds de introductie van de eerste iPod in 2001, zijn er wereldwijd meer dan 250 miljoen exemplaren verkocht, daarmee is het de bestverkopende muziekspeler ter wereld. In 2001 waren veel mensen nog afhankelijk van een discman. Wist u dat hij eigenlijk uitgevonden is door een ex medewerken van Philips? Maar Philips zag niets in zijn idee. Uiteraard  brak het succes pas echt door met de komst van de iPhone. Op dit moment wachten veel mensen al weer met smart op de iPhone 5.

Steve Jobs is Dood – Werelds meest geroemde presentator

Een van de vele dingen die Steve Jobs ons gebracht heeft is de vernieuwing in presenteren. Steve was een meester in het terugbrengen van ingewikkelde zaken naar eenvoudig verhaal. Steves toespraken werden de Stevenotes genoemd. Tijdens deze presentatie werden nieuwe producten aangekondigd. Aan het einde van de presentatie liep Steve traditiegetrouw het podium af om nog even terug te komen met..There is one more thing..  en dan kwam er iets belangrijks.

Steve Jobs is Dood –

Tsja, hoewel ik geen groot Apple fan ben voel ik het overlijden van Steve Jobs als een gemis. Een icoon die de wereld veel heeft gebracht. Zijn manier van presenteren, productmarketing en innovatie zullen mij bijblijven.

Wilt u de Biografie van Steve Jobs lezen?

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)