#optimisme als wapen tegen de crisis?

Onze huidige crisis staat stevig in de samenleving. Reden? Angst!

Is de crisis nep? Nee hij is echt. Maar hij is alleen echt omdat we de crisis met zijn alle toelaten! Denk je dat er nu een geitenwollensokken of zweefteverig verhaal komt? Lees dan voor niet verder! Ik zal je laten zien waarom de enige manier om de crisis te overwinnen, optimisme is!

Crisis? De crisis is angst!

Ja we zitten in een crisis. Dat is zeker een feit. Maar wij houden hem met zijn allenook wel mooi in stand! Denk je dat er minder brood wordt verkocht dan 8 jaar geleden? Denk je dat bedrijven minder behoefte hebben aan diensten? Denk je dat consumenten minder behoefte hebben aan producten? Vergeet het maar. Daar is niets veranderd. Kopen we met zijn alle minder luxe producten? Waar! Zijn er daardoor minder banen? Ook waar. Leveren we koopkracht in? Ook waar. Maar hoe komt dat? Omdat we bang zijn!

Waar zijn we o.a bang voor?

  • onze baan kwijt te raken
  • politieke onrust
  • minder te besteden te hebben
  • huizenmarkt
  • kosten voor zorg
  • terrorisme
  • pensioen

Wat doet die angst met ons? We houden de hand op de knip. We kletsen en denken ons in een depressie. We verstarren en nemen minder initiatief. We worden lekker passief en gaan wachten! Wachten op betere tijden!

Alles komt vanzelf goed.

We zijn met zijn alle lekker aan het wachten tot de crisis voorbij gaat. Het komt vanzelf wel weer goed. Nou mensen. Vanzelf gebeurt er niets! Iets of iemand zal iets moeten doen. Pas als we actie ondernemen gebeurt er iets. En wij Nederlanders vinden dat iemand anders er maar iets aan moet doen. Het bedrijfsleven en de politiek. Maar wij zelf? Wij zelf kunnen gewoon wachten op betere tijden! Of niet?

Optimisme is de enige oplossing.

De enige manier om er voor te zorgen dat het vanzelf wel weer goed komt, is door de angst te doorbreken. Daar is maar een manier voor en dat is OPTIMISME. Door positief te zijn en te zoeken naar kansen en successen en die met andere te delen veranderen we! We gaan van doomdenken naar een betere mindset. Dat maakt ons actief en daarmee breken we onbewust de angst. En, we inspireren anderen, die daardoor weer anderen inspireren. Door optimisme te uiten doorbreken we de cirkel. We doen weer iets en we gaan weer kansen ontdekken en krijgen. Door optimisme verdwijnt de angst. En dan heeft de crisis uiteindelijk geen poot meer op te staan!

#optimisme

Op Twitter werd ik gisteren voor het eerst geconfronteerd met #optimisme. Edwin Korver (@EdwinKorver) nodigde mensen uit een succesje te delen op Twitter met als beloning een RT. Nadat ik een succesje had verzonden, kreeg ik in no-time leuke reacties. Gaf mij een goed gevoel, en zette mij aan het denken. Ik hoop u nu ook.

Reageer vooral!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
#optimisme als wapen tegen de crisis?, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Laat wat van je horen

*