Een webwinkel beginnen – ja of nee?

Een webwinkel beginnen is tegenwoordig helemaal hot! Maar waar zijn de voors en tegens?

Een webwinkel beginnen – Wie heeft er nog geen webwinkel?
Het beginnen van een webwinkel is tegenwoordig helemaal ‘hot ‘. Maar is dat wel een goed idee? Met dit artikel over een webwinkel beginnen hopen wij u een beetje op weg te helpen.

Een webwinkel beginnen – Hobby?

Veel mensen beginnen een webwinkel naast hun gewone werk. Een webwinkel beginnen wordt gezien als een leuke hobby die ook nog eens geld oplevert. U dient zich echter te realiseren dat het opzetten en onderhouden van een webwinkel best veel werk is. Niet alleen dient u uw website actueel te houden, u bent ook druk met administratie, het beantwoorden van vragen, voorraadbeheer en marketing. Daarnaast dient u als het een bijbaantje is, ongeveer de helft van uw inkomsten af te dragen aan de belasting.

Een webwinkel beginnen zonder budget

Veel mensen zien een webwinkel als een leuke hobby, u dient zich echter af te vragen of u er ook geld mee gaat verdienen.  Indien u niet over een groot budget beschikt is het af te raden om een webwinkel te beginnen in producten waar al 1001 webwinkels van zijn. Een webwinkel beginnen in kinderkleding of schoenen is af te raden. De concurrentie is namelijk dermate groot dat u zonder groot budget niet tussen de grote spelers komt.

Succesvol een webwinkel beginnen zonder al te groot is budget is zeker wel mogelijk. U moet alleen op zoek gaan naar een product dat niet zo heel veel online verkocht wordt maar waar wel heel veel vraag naar is. Ook is het beter om een niche product te gaan verkopen. Een tweede tip is om te kijken naar een product dat eenvoudig en goedkoop te verzenden is.

Voorbeeld: Begin een webwinkel in Wierook. Er zijn er al een paar..maar die zien er gewoonweg verschrikkelijk uit! Waarom hierin een webwinkel beginnen?

 1. Niet zo veel concurrentie
 2. Product is makkelijk te versturen
 3. Product met grote marge
 4. Er zijn nog niet zo heel veel specialisten die er alles van weten en alle soorten verkopen
 5. Er is altijd vraag naar dit product
 6. Niet goed, geld kwijt. Geen gedoe met garrantie.

Het is natuurlijk maar een voorbeeld, maar u kunt dit model toepassen op allerlei andere goederen

Een webwinkel beginnen – Stappenplan webwinkel beginnen

 1. Verdiep uzelf in de fiscale en juridische gevolgen van een webwinkel starten
 2. Begin met bedenken wat u wilt gaan verkopen
 3. Probeer te achterhalen hoeveel vraag er naar uw product is
 4. Kijk hoeveel concurrentie er is
 5. Bedenk hoe u zich kunt onderscheiden van uw concurrenten
 6. Maak een verdienmodel
 7.  Zoek een importeur of ga zelf importeren
 8. Ga naar de Kamer van Koophandel

Een webwinkel beginnen – De webwinkel zelf

Indien u helemaal geen kennis heeft van websites en webwinkels is het handig als u  daar eerst wat meer over leert. U kunt natuurlijk een webwinkel beginnen bij Mijn Webwinkel of andere bedrijven waarbij u in een paar tellen een website kunt maken. Wij raden u dat eigenlijk af. Hoewel deze bedrijven een goed product leveren, is onze ervaringen dat u na een aantal jaar toch een echte webwinkel wilt die u helemaal zelf kunt beheren.

Wij raden u aan om een webwinkel te beginnen in WordPress of Joomla. of een ander open-source systeem. Het is iets wat u moet leren, maar het verdient zichzelf echt terug! U kunt indien u dit eenmaal onder de knie hebt altijd zelf helemaal uw webwinkel aanpassen en veranderen zonder dat het u ook maar een Euro kost. Een webwinkel dient ongeveer iedere drie jaar voorzien te worden van een nieuw uiterlijk..dus tel uit uw winst!

Een webwinkel beginnen – Hulp nodig?

U kunt gratis gebruik maken van ons marketingspreekuur als u met vragen zit over het starten van uw webwinkel. Ook als u wilt weten hoe u meer uit uw webwinkel kunt halen bent u van harte welkom!

Uiteraard maken wij graag een webwinkel voor u of zetten wij deze voor u in de markt. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Een webwinkel beginnen - ja of nee?, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Laat wat van je horen

*