Training Crisiscommunicatie

Training Crisiscommunicatie, omdat het ook u kan overkomen.

Training Crisiscommunicatie

Of u nu een bedrijf, gemeente, instelling of organisator van een festival bent, een crisis kan ook u overkomen. Slecht weer, brand, of agressie kunnen uw normale gang van zaken ernstig verstoren. Indien ook anderen slachtoffer van die verstoring worden, wordt het tijd om aan crisiscommunicatie te denken. FOUT Dan bent u te laat!

Training Crisiscommunicatie – Inventariseren van risico’s

Door op tijd te beseffen dat ook u iets kan overkomen, bent u al op de juiste weg. Tijdens onze training wordt een uitvoerige risicoscan gemaakt die specifiek  op uw situatie van toepassing is. Door van te voren te inventariseren aan welke gevaren u bloot kunt komen te staan en, door te leren hoe u daar op kunt anticiperen,  staat u in een crisissituatie niet met lege handen.

Training Crisiscommunicatie – Anticiperen op crisis

Door van te voren de juiste voorbereidingen te treffen, kunt u op het moment dat u met een crisis te maken krijgt sneller handelen.Weten hoe u social media kunt  gebruiken en een speciaal deel van uw website reserveren voor crisiscommunicatie is essentieel. Een van te voren vastgestelde rolverdeling van functionarissen scheelt u veel tijd op een dergelijk moment.  Omgang met de pers leren wij u ook graag van te voren. Hierdoor voorkomt u dat u in allerlei nieuwe situaties valt op een moment dat u toch al veel aan uw hoofd heeft.

Training Crisiscommunicatie – Wat doet een crisis met mij als mens?

Heel veel, tijdens onze training kunnen wij u de druk die u ervaart tijdens een crisis niet laten voelen. Wij komen er echter wel een eind bij in de buurt.  Wij simuleren druk op u zodat u kunt ervaren wat dat met u als mens doet en hoe stress uw handelen kan beïnvloeden. Veel cursisten ervaren dit als een zwaar deel van de training. Echter, voor veel mensen is dit ook het meest leerzame deel.

Training Crisiscommunicatie – Wat doet een crisis met andere mensen?

Pas als u beseft wat een crisis met u doet, kunt u goed beseffen wat een crisis met andere mensen doet. Slachtoffer, nabestaanden en hulpverleners hebben u nodig. Mensen om u heen zullen ook anders reageren als in een normale situatie. Ook daar gaan wij u op voorbereiden.

Training Crisiscommunicatie – Wat wel doen en niet doen?

Tijdens de training crisiscommunicatie krijgt u zeer duidelijke en herkenbare voorbeelden van dingen die u beter wel en niet kunt doen. Wij laten u dit aan de hand van echte  situaties en reacties heel duidelijk zien.

 

Heeft u vragen over crisiscommunicatie in het algemeen over over onze training? Neem dan gerust contact met ons op!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.7/10 (3 votes cast)
Training Crisiscommunicatie, 8.7 out of 10 based on 3 ratings