Voordelen van Social Media

Voordelen social media

Voordelen Social Media:  Kansen en nog eens kansen

Veel mensen vragen zich af wat de voordelen zijn van Social Media. Wat de voordelen voor u als privépersoon zijn, mag u zelf gaan ontdekken maar bedrijfsmatig zijn er veel voordelen. Een van de grootste voordelen van Social Media is namlijk dat u met relatief weinig inspanning veel mensen kunt bereiken. Oftewel, uw product of dienst goedkoop onder de aandacht brengen!

Voordelen Social Media –  reach out!

Wij noemden het net al een van de grootste voordelen van Social media: het feit dat redelijk eenvoudig veel mensen kunt bereiken. Nederlanders zijn namelijk heel actief op Social Media.  Met 8,7 miljoen Facebookgebruikers, 4,5 miljoen Twittergebruikers en meer dan 3 miljoen mensen op LinkedIn is social media een prima manier om een groot gedeelte van de Nederlandse samenleving te bereiken. De kracht van Social Media ligt in het fijt dat al deze mensen heel eenvoudig links, afbeeldingen en meningen met elkaar kunnen delen.  Hoe zou het zijn als deze mensen uw product of dienst gaan delen?

Luisteren

Een ander voordeel van Social Media is dat u Social Media kunt gebruiken om te luisteren. Luisteren? Ja luisteren! Door de doelgroep van uw product of dienst te volgen, weet u precies wat er leeft binnen uw doelgroep. U kunt daar dus op inspelen en uw producten op aanpassen. Gratis marktonderzoek noemen we dat.

Verbondenheid

Weer een van de voordelen van Social Media. Verbondenheid. Vergeet uw nieuwsbrief maar. Social Media is perfect voor het binden van klanten aan uw onderneming. Juist vanwege de eenvoud om informatie te delen. En, uw klanten gaan uw informatie ook weer delen met mensen binnen hun netwerk. Gratis reclame. Dat zie ik met uw nieuwsbrief nog niet gebeuren.

Uiteraard zijn er nog veel meer voordelen van Social Media. Het u vragen over het gebruik van Social Media, het volgen van een Cursus Social media of hulp nodig bij het opzetten? Neem dan gerust contact met ons op!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Voordelen van Social Media , 9.8 out of 10 based on 4 ratings

Laat wat van je horen

*