Gevaren gebruik Social Media

Gevaren Social Media,

Social media, heerlijk om te gebruiken en de dingen te delen die ons bezighouden in ons dagelijks leven. Er is niets mis aan social media. Echter u dient zich er wel van bewust te zijn dat er ook gevaren zijn aan het gebruik van social media. Lees meer over: Gevaren social media!

Gevaren Social Media- Wie luisteren er mee?

Een van de gevaren van Social Media is dat u en anderen, er niet altijd van bewust zijn dat Social Media een open media is. Dat wil zeggen, iedereen kan meeluisteren en mee lezen. Tenzij u natuurlijk alles op slot heeft staan. Wat kan er nu gebeuren? Nou dat zal ik u uitleggen!

Kleine brokjes informatie maken een compleet beeld.

Ik zal u een praktijkvoorbeeld geven. Een vrouw werkt bij een bank en is dankzij haar uitingen op Social Media al haar dure spullen kwijt. Wat is er gebeurt?

  1. In April is haar status van getrouwd naar single gezet op Hyves
  2. Volgens LinkedIn werkt ze bij een bank in een goede functie
  3. Op Facebook kunnen we vinden wanneer haar kinderen het weekend bij de ex-partner zijn
  4. In mei lezen we dat ze gaat trainen voor de vierdaagse
  5. Het trainingsschema staat vol trots online

Het zijn 5 dingen, en we hebben een compleet beeld als we verkeerd willen:

Wij weten dat als de kinderen het weekend weg zijn, zij aan het trainen is voor de vierdaagse en er dus niemand thuis is. We weten inmiddels ook dat ze een goede baan heeft met een goed inkomen, we weten hoe ze er uit ziet. Omdat wij het trainingsschema hebben en haar foto weten, zoeken we haar op. We wandelen achter haar aan en we vinden haar woning. We wachten tot de vierdaagse week en we halen het huis leeg. Easy!

Gevaren Social Media- Bedrijfsinformatie

Stel dat u een bedrijf heeft met 250 medewerkers, als wij die allemaal gaan volgen krijgen we regelmatig kleine brokjes aan informatie via Social Media. Als wij kwaad zouden willen, kunnen wij hier heel veel informatie uit halen. Sterker nog, ik durf de uitdaging aan. Binnen een maand kan ik u meer vertellen over wat er allemaal binnen uw bedrijf speelt dan u zelf weet! Is dit ingewikkeld? Nee hoor, u hoeft echt geen inlichtingendienst praktijken te ondernemen om dingen in beeld te krijgen.

Het is gewoon niet zo heel moeilijk om van brokjes informatie een groter geheel te maken. Identiteitsfraude komt ook steeds vaker voor. Mensen doen zich op sociale netwerken voor als een kennis van u. Zodra u diegene als vriend toegevoegd, probeert deze door linkjes te sturen, uw pc te besmetten met mallware. Zo kunnen nog meer gegevens van u achterhaald worden. Wellicht dat hier in de toekomst een van de grote gevaren van Social Media gebruiken in schuilt.

Gevaren social media – Volg onze training

Wilt u uw medewerkers op een ludieke manier kennis laten maken met de gevaren van Social Media? Wij geven graag de training web awareness, van te voren proberen wij zoveel mogelijk grappige informatie te verzamelen over uw medewerkers. Tijdens de training of workshop zullen wij uw personeel confronteren met de vergaarde informatie. Doorgaans is dit een hele goede Eye-opener en creëert direct een draagvlak voor de training of workshop!

Meer weten? Neem gewoon eens contact met ons op!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.6/10 (11 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)
Gevaren gebruik Social Media, 8.6 out of 10 based on 11 ratings

Laat wat van je horen

*