Social Media Strategie

social media strategieSocial Media Strategie- Uw eigen aanpak

Omdat het gebruik van Social Media naadloos aan moet sluiten op al uw andere marketingactiviteiten, uw visie op klantcontact en uw doelstellingen. Media Optima Forma helpt u graag met het opstellen én uitvoeren van uw Social Media Strategie. Zomaar in het wilde weg beginnen met Social Media is zelden een goed begin.


 Social Media Strategie –  waarom?

Er kan veel mis gaan met social media gebruik en dat ligt dan meteen vast op het internet. Dus beginnen zonder strategie is niet handig. Tevens is het fijn als u van te voren weet wat het gebruik van Social Media u op gaat leveren! Veel bedrijven worstelen namelijk met de juiste aanpak van het gebruik van Social Media of zijn bang dat het alleen maar tijd kost..

Door een Social Media strategie op te stellen wordt u gedwongen over zaken na te denken. Net als bij het opstellen van een bedrijfsplan. Wat wil ik bereiken? Binnen welke tijd? Tegen welke kosten? Dit zijn belangrijke vragen die een goed antwoord verdienen. Social Media is geen wondermiddel en er zijn verschillende kanalen en platformen voor het bereiken van uw doelen.

Voordat we verder gaan krijgt u eerst de beloofde 5 tips

 1. Wat u ook gaat doen met Social Media, begin met luisteren.
 2. Begin alleen met Social Media als u ook de dialoog aan wilt gaan.
 3. Welke doelgroep is waar te vinden op Social Media?
 4. Waar gaat u Social Media binnen uw bedrijf laten beheren?
 5. Welke richtlijnen gaat u hanteren voor het gebruik van Social Media?


Begin eens met luisteren

Wellicht is dit de beste tip die wij u kunnen geven. Begin eens met luisteren. Door te luisteren naar uw klanten op Social Media, door te luisteren of en hoe ze over uw bedrijf, product of dienst spreken, kunt u heel veel leren. Gebruik deze informatie om uw Social Media Strategie te finetunen.

Begrijp Social Media Gebruikers

Gebruikers zijn mensen, en mensen hebben behoeften. Deze behoeften gaan terug naar de basis. Mensen willen communiceren. Mensen hebben graag menselijke interactie en niet met machines. Mensen willen informatie, mensen willen informatie delen, en mensen bestaan uit volgers, leiders  en wat gradaties er tussen in. Mensen houden van expressie. Oh ja, en van humor! Neem dit op bij het bedenken van uw Social Media Strategie.

Zo nu u dit weet , weet u wat u wel en niet moet doen..toch?  In ieder geval is het belangrijk dat u begrijpt dat u met alleen linkjes geven naar uw website op Social Media geen punten scoort. Als u in zoveel mogelijk behoeften voorziet, maakt u de grootste kans van slagen.

Social Media Strategie in 8 stappen

 • bepaal uw doel
 • bepaal uw motivatie
 • bepaal je verhaal
 • denk na over de manier van uiten (voice)
 • Begin met werken naar je doel
 • Ga interactie aan
 • Monitor de interactie
 • Stel je Social Media strategie bij

Hoe kunnen wij helpen bij uw Social Media Strategie?

Bekijk onze pagina over Social Media Uitbesteden

 

Meer weten over onze diensten? Maak dan gebruik van ons gratis kennismakingsgesprek en neem contact op!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Social Media Strategie , 9.5 out of 10 based on 2 ratings