Overvaltraining

Overvaltraining, overval preventieOvervaltraining – wat als..

Niemand hoopt een overval mee te maken, maar het overkomt meer mensen dan u denkt! Een gedegen training kan extra problemen voorkomen tijdens een overal.

Overvaltraining  – Hoe om te gaan met een overval

Een overval mee maken is niet niks. Tegelijkertijd overkomt het steeds meer mensen. Daar, waar vroeger voornamelijk mensen bij een bank een risico liepen, loopt nu bijna iedereen met een eigen bedrijf of die werkzaam is in een bedrijf, een risico. Van juwelier tot snackbar en supermarkt, ze worden allemaal overvallen.   Ook zien we dat steeds meer mensen thuis worden overvallen. Wij kunnen een overval niet voorkomen. Maar door u te trainen,  kunnen wij u wel handvatten geven om het plegen van een overval bij u zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Daarnaast leren wij u, als u toch wordt overvallen, hoe u dan het best kunt handelen.

Overvaltraining  – Uw personeel is het waard

Mensen die een overvaltraining hebben gevolg hebben meer kans om de overval tot een goed einde te brengen. Vaak is er bij personeel ook angst voor een overval. Door het volgen van een goede overvaltraining blijft deze angst binnen de juiste proporties en voelen medewerkers zich zekerder. Risico awareness en preventie komen ruimschoots aan bod tijdens onze training. Als u hiermee een overval kunt voorkomen is de training alles waard geweest. Voor u EN voor uw medewerker.

Overvaltraining  – Signalen herkennen

Een groot deel van onze training wordt besteed aan het herkennen van mogelijke signalen voorafgaand aan een overval. Een overval komt namelijk meestal niet uit de lucht vallen. Vaak wordt een plek waar de overval gaat plaatsvinden langere tijd in de gaten gehouden. Door deze signalen tijdig te herkennen, kunt u een overval zo onaantrekkelijk mogelijk maken. Ook leren wij hoe u een gelegenheidsovervaller niet op het verkeerde idee kunt brengen. Wel is het belangrijk om u te realiseren dat u een overval nooit kunt  voorkomen.  Hoe u een zo onaantrekkelijk mogelijk doelwit worden leren wij u wel!

Overvaltraining  – Procedures bij openen en sluiten en insluipers

Risico momenten zijn de momenten waarop u een pand gaat openen of gaat sluiten. Wij leren hoe hoe u op deze cruciale momenten het risico op een overval kunt beperken.

Overvaltraining  – Overvalsimulatie

Indien gewenst kunnen wij een overval simuleren. Hierbij gebruiken wij ervaren training acteurs. Aan een overvalsimulatie gaat altijd een screening vooraf. Wij willen weten of uw medewerkers eerder in aanraking met agressie zijn geweest en of zij angst hebben voor de simulatie. Na een overval simulatie bespreken wij alles uitvoerig met de deelnemers.  Er wordt ruimschoots aandacht besteed aan de emotionele kant van een overval.

Overvaltraining  – Nazorg  Bij overval

Nazorg is heel belangrijk. Wij leren u hoe u na een overval nazorg in gang kunt zetten en wat u kunt doen om slachtoffers van een overval zo goed mogelijk te helpen.

Hebt u vragen over de mogelijkheden van deze training? Neem dan gerust contact met ons op!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Overvaltraining, 10.0 out of 10 based on 2 ratings