Marketing voor webwinkels

Ok, Het is zover, je hebt je eigen webwinkel online!

Vol enthousiasme begin je met wachten op klanten! Vrienden, bekenden en familie hebben al snel de eerste orders geplaatst! Jouw  webwinkel gaat een groot succes worden. De zaken gaan goed. Maar zes weken later valt het een beetje stil. Het is toch niet zo gemakkelijk geld verdienen als je had gedacht. Je vrienden en familie zijn inmiddels voorzien van jouw producten. Hoe ga je nu verder?

Marketing voor webwinkels

Als het goed is, heb je voor de start van je webwinkel al een marketingplan gemaakt, dat getoetst aan jouw omgeving, een concurrentie onderzoek gedaan, een marktonderzoek uit laten voeren en 10 dingen bedacht die jouw onderscheiden van de rest. Niet? Waarschijnlijk niet helemaal. Allereerst is het belangrijk om te weten hoeveel concurrenten je hebt.

Marketing voor webwinkels – Voorbeeld kinderkleding-webwinkel

Een webshop voor kinderkleding beginnen is helemaal hot. Maar voor de beginner in mijn ogen kansloos, zonder marketingbudget van minsten EUR 30.000 Reden? Er zijn er al meer dan een half miljoen! Probleem? Zie dan maar een gevonden te worden in zoekmachines!

Ben je geen zoekmachineoptimalisatie-expert? Maak je je webwinkel niet zelf maar breng je die onder bij mijnwebwinkel, 123webshop of een andere aanbieder? Heb je geen kennis van adwords, webteksten, metatags en alle andere dingen die bij webdesign komen kijken? Begin er maar niet aan! Tip? Ga iets verkopen dat bijna niemand verkoopt

Marketing voor webwinkels – Is het al te laat en heb je al een webwinkel met veel concurrentie? Dan kunnen de onderstaande tips je verder brengen!

–          Zorg voor goede productteksten en webteksten

–          Gebruik je product in je domeinnaam

–          Leer en lees over zoekmachineoptimalisatie

–          Laat een expert een webwinkel check uitvoeren

–          Maak gebruik van social media zoals Twitter en Facebook

–          Beloon klanten met het aanbrengen van nieuwe klanten

–          Speel in op trends zoals duurzaamheid

–          Speel in op events als kerst en Sinterklaas

–          Ga daar promoten waar je je klanten kan vinden

–          Maak een goede nieuwsbrief

–          Geef niet op

Wil je hier hulp bij hebben? Neem dan gewoon eens contact met ons op! Wij helpen uw webwinkel groeien en zorgen voor een hogere omzet! Voor de kosten hoeft u het in ieder geval niet te laten!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Marketing voor webwinkels, 9.5 out of 10 based on 2 ratings