Google bant massaal Adsense Sites

Google bant massaal website die gemaakt zijn voor Adsense

Overal om mij heen zie ik dat Google bezig is met het bannen van sites die puur gemaakt zijn voor het generen van inkomsten met Adsense Advertenties. Terecht of onterecht?

Google bant massaal Adsense Sites – Wat is Adsense?

Adsense is een advertentie systeem van Google. Eigenaren van websites kunnen advertenties weergeven op hun site en krijgen daar een vergoeding voor. Google leest als het ware de inhoud van de webpagina en plaats daar automatisch relevante websites bij. Bedrijven betalen aan Google voor een klik op hun advertentie, en Google betaald de website eigenaar een bedrag per klik. So far so good..

Google bant massaal Adsense Sites – Wat gaat er mis?

Slimme jongens weten grof geld te verdienen aan Adsense. Maak een website over een duur product (zoals lenen) pletter die vol met teksten over lenen. Zorg voor een lelijke site vol met advertenties en mensen zullen er op gaan klikken. Zo kun je per website enkele tientjes tot honderden Euro’s verdienen.

Google is nu bezig deze sites aan te pakken. Ze worden ook met MFA’s genoemd (made for adsense) De bedoeling van Google is, dat de advertentie een aanvulling is op de inhoud van de website. Niet andersom. Zodra de inhoud alleen dient om de advertenties te ondersteunen, gaat het mis.

Google ban – terecht of niet?

Een lastige vraag. Op zich denk ik dat het tijd is voor een grote schoonmaak. Aan de nadere kant, het feit dat dat gebeurt zonder waarschuwing, vind ik verkeerd. Ik ken mensen die hun complete B.V. op kunnen doeken omdat ze op hun websites zonder pardon geen inkomsten meer hebben.

Hoe voorkom je een adsense ban?

Een aantal zaken schelen:

  • Zorg voor echt goede content
  • zorg voor een privacy statement
  • zorg voor contact pagina
  • zorg voor een duidelijke menu structuur
  • maak geen gebruik van thema’s speciaal voor adsense
  • gebruik minder advertenties dan toegestaan
  • plaat advertenties buiten je content
  • maak geen gebruik van adsense als menubalk
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Google bant massaal Adsense Sites, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Laat wat van je horen

*