Vraag het de politie

Vraag het de Politie

Met de slogan 101 vragen over veiligheid heeft de politie haar nieuwe website www.vraaghetdepolitie.nl in gebruik genomen. De site is specifiek gericht op jongeren met vragen over veiligheid.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat veel jongeren tussen de 12 en 16 jaar vragen hebben over veiligheid en deze vragen graag zouden willen aan de politie. Met deze website hoopt de politie de kloof tussen jongeren en de politie te overbruggen.

Een kijkje op de website

Onze eerste indruk is positief. In een oogopslag is duidelijk dat het om een site van de politie gaat, tegelijkertijd krijgen we er een open gevoel bij. Bij deze site gaat het duidelijk om de dialoog en laagdrempeligheid en Informatieverstrekking. Al met al heel erg geslaagd! Echter, we willen toch even kwijt dat wij de tekstkrant met nieuws die door het scherm komt lopen echt zoooo jaren 90 vinden. Daar komen ze niet mee weg bij de jeugd!

Informatie

Informatie over allerlei onderwerpen is snel gevonden. Niet allen vlot geschreven tekst is beschikbaar, maar ook gerelateerde video filmpjes komen snel in beeld. Waar je met welke vraag terecht kunt is snel achterhaald en ook het kijkje achter de schermen van de politie spreekt ons erg aan.

Oordeel

Wij vinden het een heel goed initiatief van de politie! Actuele thema’s als loverboys, internetoplichting, (nep) wapens en overlast worden helder besproken. De website komt helemaal niet autoritair over en nodigt uit tot dialoog! Deze website is niet alleen geschikt voor jongeren. Ook voor volwassenen en in het bijzonder ouders van jongeren is dit een prima site! De slogan; ,,Die pet past ons allemaal” is al een tijdje buiten gebruik, maar is hier zeker weer op zijn plaats!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)