NL-Alert Nederlandse waarschuwingsdient

NL-Alert- alarmeringen via GSM

Volgende week gaat het nieuwe Nederlandse Alarmeringssysteem NL-Alert in de lucht. Dit is een nieuw systeem om Nederlandse burgers te alarmeren en informeren bij calamiteiten.

NL-Alert – Hoe werkt het?

Dit nieuwe systeem werkt op basis van Cell Broadcasting. In normaal Nederlands komt het er op neer dat het werkt op basis van radio-signalen. Het werkt dus niet op basis van SMS. Het signaal wordt verstuurd via lokale GSM masten. Hierdoor ontvangen uitsluitend mensen die binnen een bepaalde regio van een calamiteit zijn het bericht. Tevens is Cell Broadcasting niet gevoelig voor drukte op GSM netwerken en kan dus bijna altijd worden verzonden.
Gebruikers moeten eenmalig hun telefoon afstemmen op Cell Broadcasting. Daarna kan je GMS berichten ontvangen. Eigenlijk wordt je GSM een radio die de NL Alert zender kan ontvangen. Hierdoor is het systeem ook privacy-proof, er zijn namelijk geen telefoonnummers of andere informatie voor nodig.

Mooie aanvulling op bestaande systemen

NL-Alert sluit mooi aan op bestaande systemen. Eigenlijk werd dat ook wel tijd. Sluit ramen en deuren en zet de radio aan? Lang niet iedereen heeft nog een radio. En wat als je in de auto zit en de sirene niet hoort? NL Alert zal een groot bereik kennen omdat een groot percentage van de Nederlanders een mobiel heeft, en bij zich heeft. Tijdens een noodsituatie of de dreigen daarvan, grijpen mensen als eerste naar hun telefoon. NL- Alert zal dan direct lokale en recente informatie verstrekken!

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
NL-Alert Nederlandse waarschuwingsdient, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Laat wat van je horen

*